Toate blogurile gay pe care le-am găsit în ultimii ani (116 - actualizat septembrie 2014)

luni, 23 mai 2011

best attitude!

Cele trei exemple m-au emoţionat foarte tare:

Cazul I

Emisiunea transmisă de canalul american ABC: What would you do?, urmăreşte atitudinile oamenilor obişnuiţi în situaţii diferite, în cazul de faţă doi soţi şi două soţii cu copiii lor la restaurant şi un chelner homofob care doreşte să-i scoată afară din restaurant datorită orientării lor sexuale. Reacţiile bune sper să vă bucure, little but touching.






Cazul II

Deabia prin anii '90 săruturile între un negru şi un alb la TV, în SUA, începeau să fie tot mai dese şi mai uşor acceptate, în filme, seriale, emisiuni. Nici nu se discută de comunitatea gay, decât cu foarte mici excepţii. Astfel, unii scenarişti au reuşit să ascundă foarte bine mesajul nostru într-o situaţie ipotetică, din viitor. Eu sunt pasionat de SF, şi de Star Trek, iar discursul acesta mă inspiră foarte mult. Povestea pe scurt: oamenii întâlnesc o specie humanoidă androgină, dar un membru al acestei comunităţi se îndrăgosteşte de secundul navei pământene; astfel se află că rasa nu e în totalitate androgină, ci are şi "devianţi", de gen feminin şi masculin, chestie rezolvată foarte repede printr-o operaţie chimică; Soren vrea să obţină dreptul să rămână aşa cum e, iată discursul ei:

Ultimele 15 secunde nu au legătură cu secvenţele din acel episod. Partea cu discursul începe pe la minutul 10:30.

Din păcate cei din rasa ei nu sunt aşa impresionaţi şi continuă procesul de transformare, de "vindecare", dar pentru o minte raţională umană e destul.

Cazul III

Un super drăguţ coming-out într-o telenovelă americană de succes! Nu mai zic de cât de frumos au împachetat clişeele despre comunitatea gay.....We know you're gay and that's okay!!!


Astfel de exemple îmi dau încredere, îmi amintesc de adevărul pe care noi îl ştim, fără să-l cunoaştem neapărat prin metode ştiinţifice, şi de cât de important e să continui să construieşti ceva, din noi şi din nou.....